Video nadzor i alarm oprema: Dahua, HikVision, Visonic, Presidio, Paradox.

TeleEye Software

TeleEye iView

TeleEye iView programski paket namjenjen je za bilo koje IOS (iPhone, iPad) ili Android uređaje, bez obzira radi li se o pametnom telefonu ili tablet uređaju.

Omogućeno je spajanje na bilo koje od RX, CX, RA, MX i GX serije TeleEye uređaja.

Lite verzija se besplatno može preuzeti sa Google Play Trgovine (Store) za Android uređaje, ili AppStore-a za iPad i iPhone uređaje.

Lite verzija omogućava spajanje na samo jednu lokaciju.

 

Neke od mogućnosti iView aplikacije:iPad

 • Jednostavan imenički sustav svih lokacija
 • Prikaz po 4 kamere odjednom ili listanje kamera u punom ekranskom prikazu
 • Mogućnost pregledavanja snimljenog materijala (GX uređaji)
 • Mogućnost aktiviranja relejnih izlaza na udaljenim lokacijama koje se nadziru
 • Mogućnost upravljanja pokretnim kamerama, pozivanje memoriranih pozicija i sl.
 • Prebacivanje uređaja u način rada 'prostor je pod štićenjem' ili 'prostor nije pod štićenjem'
 • Automatsko prilagođavanje raspoloživom podatkovnom kapacitetu veze

 

 

Za korisnike koji koriste stariju generaciju telefona, na raspolaganju je M-303 aplikacija. Obratite nam se za detalje i provjeru kompatibilnosti M-303 aplikacije za vaš uređaj.

 

siteMAP (Brošura)

siteMAP je dodatak programskim paketima sureSIGHT ili sureGUARD namijenjen izradi i korištenju interaktivnih, multi-layer mapa. Mape mogu biti zemljopisne, obuhvaćajući sve štićenje lokacije, te ujedno mogu sadržavati tlocrte štićenih objekata.

U slučaju alarma, operateru se automatski na dediciranom ekranu prikazuje tlocrt lokacije na kojoj se alarm dogodio, te se na njoj vidi dotični senzor. Omogućava trenutno lociranje pozicije na koju je potrebno poslati interventnu ekipu ili vatrogasce, ovisno o tipu alarma.

Također klikom miša omogućava operateru trenutni video uvid u poziciju alarma, okretanje PTZ kamera u preset s kojim će se provjeriti stanje dotične alarmne lokacije i sl.

Koristeći Drill-Down metodu, moguće je od zemljopisnih mapa doći do tlocrta objekata koji sadržavaju sve uređaje kojima se objekt štiti.

Bilo da se radi o detektorima pokreta, požara, kamera sa detekcijom pokreta ili sl. Svaki uređaj je na tlocrtu prisutan sa svojim parametrima rada.

 

siteMATRIX

siteMATRIX je programski paket s kojim se nadograđuje funkcionalnost sureSIGHT ili sureGUARD programskih paketa.

Omogućava izradu rješenja za video-zid, te ovisno o potrebama korisnika, pruža mogućnost istovremenog nadzora do 400 kamera jednim sustavom, neovisno o tome radi li se o HD ili analognim kamerama, ili o tome da li se kamere nalaze na jednom mjestu ili na više lokacija.

Dodatnim sustavom povećava se broj kamera sukladno potrebama korisnika.

 

SureREC

TeleEye SureREC je programski paket namijenjen snimanju kamera koje se nalaze priključene na računalnoj mreži.

 

 

sureSIGHT

sureSIGHT je programski paket namijenjen za upravljanje videom. Konkretnije, omogućava korisnicima spajanje na jednu ili više lokacija kako bi se gledao video u realnom vremenu, ili da bi se pregledavao snimljeni materijal na pojedinim lokacijama.

Ujedno omogućava prijem alarmnih situacija, spot window, dvosmjernu audio komunikaciju prema lokacijama gdje su kamere, upravljanje relejnim izlazima na udaljenim lokacijama putem kojih je moguće na njima upaliti npr sirenu, svjetlo, dignuti rampu ili poduzeti bilo koje druge radnje.

sureSIGHT ujedno omogućava pregledavanje POS transakcija ukoliko je kod korisnika izvršena integracija POS sustava sa video sustavom. Ova funkcija pruža upravi mogućnost pretraživanja video materijala koristeći ključne riječi koje se nalaze na ispisima računa. Ili jednostavno pregledavanje video materijala sa tekstom samih računa kako bi se usporedio sadržaj računa sa stvarno prodanim artiklima.

sureSIGHT također posjeduje dodatnu video-analitičku funkcionalnost brojanja ljudi, što može upravi pružiti uvid u informacije o tome koliko je potencijalnih kupaca ušlo u prodajni prostor, koliko ih je ušlo u pojedinu sekciju prodajnog prostora, te usporediti navedene podatke sa realiziranom prodajom kako bi se došlo do podataka o uspješnosti prodaje. Sustav posjeduje modul za izvještavanje koji daje detaljne analitičke ili sintetičke izvještaje.

Kamere koje se gledaju mogu biti sa jedne lokacije ili sa više njih, što drugim riječima omogućava da korisnik u jednom trenutku na ekranu gleda video u živo sa više lokacija.

Programski paket dolazi u tri varijante:

 • sureSIGHT Lite
 • sureSIGHT Business
 • sureSIGHT Pro

SureSIGHT Lite je samostalna aplikacija koja omogućava spajanje na 16 kamera istovremeno, isključivo sa jedne lokacije.

 

sureGUARD

SureGUARD je programski software namijenjen za video verifikaciju alarma, sukladan vrlo strogom Britanskom Standardu BS:8418.

Ovaj programski paket je neizostavan dio video-dojavnog centra ili internih službi zaduženih za sigurnost unutar poduzeća.

Programski sustav je podijeljen na nekoliko cjelina, te radi u client-server arhitekturi.

 • Information Server: objedinjuje sve komponente sustava u cjelinu
 • Playback Server: Zadužen za reprodukciju snimljenog materijala, bilo da se reprodukcija vrši sa sustava koji se nalazi na štićenoj lokaciji ili se reprodukcija vrši koristeći snimljeni materijal u samom sureGUARD sustavu. Operater prilikom ulaska u opciju za reprodukciju snimljenog materijala, bira odakle želi vršiti reprodukciju
 • SiteCheck Server: Vrši kontrolu dostupnosti i ispravnosti svih štićenih lokacija, te u slučaju bilo kakvih nepravilnosti obavještava operatere
 • Video Server: Služi kao usmjerivač videa između udaljenih lokacija i operatera, te vrši samo snimanje na sureGUARD serverskom sustavu
 • Microsoft SQL Server: Baza podataka u koju se spremaju svi događaji te omogućava kasniju analizu i izvještavanje

Serverski sustav služi za komunikaciju prema štićenim lokacijama, za određivanje prava pristupa operatera pojedinim funkcijama sustava ili pojedinim lokacijama, a klijentski program koriste operateri za obavljanje svojih radnih zadataka.

Sustav autorizacije operatera je moguće integrirati sa korporativnim Active Directory imenikom ili sa sličnim LDAP sustavima.

Na štićenim lokacijama je moguće integrirati TeleEye video sustav sa svim ostalim sustavima protuprovalne i vatrodojavne zaštite kako bi operateri imali jedinstveno sučelje pomoću kojega sa lakoćom mogu utvrditi činjenično stanje na udaljenim lokacijama.

Kako se svi sustavi integriraju u video-sustav, sa lakoćom je moguće verificirati da li se radi o lažnom alarmu ili stvarnom.

Omogućava dvosmjernu audio lokaciju ukoliko štićena lokacija ima postavljene zvučnike putem kojih se izdaju glasovna upozorenja.

Ovakva funkcionalnost omogućava se postavljanjem kamera ili detektora pokreta na prilazima objektu, kako bi sustav detektirao počinitelja i obavijestio operatera prije nego je prišao samom objektu. Tada operater poduzima radnje s kojima upozorava potencijalnog počinitelja te se djeluje preventivno prije nego šteta uopće nastane, ili ugroza na živote ili zdravlje štićenih osoba, zaštitarskih djelatnika ili samog počinitelja.

Sustav ima integriranu tehnologiju provjeravanja dostupnosti i ispravnosti opreme na štićenim lokacijama, kako bi se spriječila mogućnost sabotaže ili izostanak primitka alarma zbog problema u komunikaciji sa udaljenom lokacijom.

Štićene lokacije mogu imati i redundantnu 3G vezu koja se automatski stavlja u funkciju prilikom gubitka primarne veze.

Također i za centralni serverski sustav koji se koristi za štićenje lokacija je moguće imati fail-over sustav koji automatski preuzima funkciju u slučaju pada primarnog sustava. Fail-over sustav se može nalaziti na istoj ili drugoj lokaciji.

Operateri centra ne moraju gledati u video, nego udaljene lokacije samostalno šalju video dojave u slučajevima koji se definiraju za svaku pojedinu lokaciju. Npr detekcija pokreta na senzoru ili kameri će poslati video operateru koji će ju provjeriti i odlučiti radi li se o stvarnom ili lažnom alarmu.

Svaki događaj se pohranjuje u centralnu SQL Server bazu podataka za potrebe izvještavanja. Samo izvještavanje je vrlo velikih mogućnosti, te je podijeljeno u nekoliko kategorija:

 • Izvještavanje prema štićenom klijentu
 • Izvještavanje upravi službe sigurnosti

Centralni sustav, osim što prima alarmne situacije sa udaljenih štićenih objekata, automatski po svakom alarmu uključuje snimanje i na sureGUARD serveru, kako bi postojala kopija video-materijala svakog događaja. Na ovaj način, ukoliko se radi o stvarnom alarmu, te počinitelj onesposobi sustav snimanja na centralnoj lokaciju, uvijek postoji kopija na sureGUARD serveru.

Sustav je moguće proširiti dodatnim modulima kao što su siteMAP, siteMATRIX i sl, o kojima možete saznati detaljnije u našoj online sekciji u kojoj se nalaze objašnjenja programskih paketa.

Ova stranica koristi cookie. Zahvaljujući kolačićima možemo Vam ponuditi prijatnu web stranicu. Više o kolačićima >>
x